Zelfrijdende auto Uber toch niet vrijuit bij dodelijk ongeluk

De zelfrijdende auto van Uber die vorige week een dodelijk ongeval veroorzaakte blijkt na nader onderzoek, toch niet vrijuit te gaan. Zo beweert de New York Times maandag 26 maart.

Bij het ongeval vorige week, in de Amerikaanse stad Tempe, reed een zelfrijdende auto van Uber, met overigens wel iemand achter het stuur, een overstekende vrouw aan. Ondanks dat de zelfrijdende auto iets te hard reed, liet de politie al snel weten dat het ongeval niet te vermijden was. De overstekende dakloze vrouw zou plotseling uit de schaduw de weg overgestoken zijn, meters voor een oversteekplaats, en zou niet te ontwijken geweest te zijn, ook niet door een ‘normale’ auto met bestuurder.

Uit verband gerukt

De New York Tiues weerlegt deze theorie vandaag. Het politiekorps dat in eerste geval het ongeluk als onvermijdelijk afdeed zou nu zeggen dat de citaten uit hun verband zijn gerukt. Ook experts oordelen, op basis van vrijgegeven beelden van het ongeval, dat de zelfrijdende auto anders had moeten reageren. Deze had moeten excelleren met zijn radar- en lasersystemen die 360 graden rondom de auto kunnen kijken en dat is dus niet gebeurd.

Auto’s Uber vaker in de problemen

Daarnaast heeft de New York Times documenten in handen waaruit blijkt dat de zelfrijdende auto’s van Uber al veel vaker in de problemen kwamen. Vooral bij wegwerkzaamheden en naast grote vrachtwagens zouden ze slecht functioneren. Ook zou er bij Uber’s auto’s gemiddeld eens per 21 kilometer een ingreep moeten plaatsvinden, een hoger percentage dan bij andere zelfrijdende auto’s. Nagenoeg alle bedrijven die experimenteren met autonome auto’s, hebben hun voertuigen inmiddels voor onbepaalde tijd stopgezet.

Bron: Rijschoolvandaag.nl

Tijdstip:


Vraag/opmerking:
Vraag/opmerking:

Photos from Rijcomfort Rijopleidingen's post

Rijcomfort Rijopleidingen

7 hours 56 minutes ago

En weer een aantal geslaagde prestaties deze week door onze leerlingen neergezet!
Maxim Smit, nu hoor je bij de zware jongens!
Boy van der Wardt, jij kan nu op zoek naar een hoge motor!
Ook Inge Röber en Tim Basjes hebben vandaag, ondanks de enorm harde wind, hun rijbewijs behaald!
Van harte gefeliciteerd allemaal en veel plezier op de motor!

Rijcomfort Rijopleidingen

3 days 7 hours ago

LAST MINUTE AANBIEDING - THEORIECURSUS & EXAMEN! (sluitingstijd: donderdag 20 sept. om 13.00 uur)

Neem vandaag nog contact op!
📧 info@rijcomfort.nl
📞 075-6707590

Rijcomfort Rijopleidingen

3 days 12 hours ago

Motortraining met op de achtergrond het AZ Stadion! Met de aanwijzingen van Radjesh gaat het zeker lukken 👍

Download onze app!