Tweede Kamer gaat opnieuw in overleg over snorfiets naar de rijbaan

Tweede Kamer gaat opnieuw in overleg over snorfiets naar de rijbaan

In tegenstelling tot hetgeen veel media melden, is er in de Tweede Kamer nog geen enkel besluit genomen over het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan, laat staan in het hele land. De vaste Kamercommissie voor Infrastructuur heeft een vervolgoverleg aangevraagd over deze kwestie en daarin kunnen de politieke partijen moties en amendementen indienen. Ook de Raad van State zal zich nog over de maatregel buigen.

Tijdens het debat op donderdag 14 december werd wel duidelijk dat de VVD en het CDA aan Amsterdam de ruimte willen gaan bieden om te gaan experimenteren met verplaatsing van de snorfiets. Kamerlid Dijkstra van de VVD gaf daarbij aan dat wat hem betreft dit experiment voor de duur van een jaar dan ook alleen in Amsterdam mag worden uitgevoerd, niet in andere gemeenten. Volgens minister Van Nieuwenhuizen kan de zogenaamde Algemene Maatregel van bestuur (AMvB) overigens niet sec voor Amsterdam worden ingesteld, maar zouden alle geïnteresseerde gemeenten zich kunnen melden. Het CDA bij monde van lid Von Martels hamerde nogmaals op strikte handhaving van de maximumsnelheid voor snorfietsen. Vrijwel alle media brengen deze ontwikkelingen alsof in heel Nederland binnenkort geen snorfietsen meer op het fietspad zijn toegestaan, maar niets is dus minder waar.

Lees verder >>

Bron: Bovag.nl

Tijdstip:


Vraag/opmerking:
Vraag/opmerking:

Rijcomfort Rijopleidingen

2 days 2 hours ago

Rijcomfort is gespecialiseerd in de begeleiding van faalangst.
Faalangst is niet leuk, maar samen met jou gaan wij voor succes!

📞 Voor informatie, bel naar: (075) 670 75 90

Of klik: http://bit.ly/2FTmLmj

Rijcomfort Rijopleidingen

1 week 3 hours ago

Het is weer zover!
RijComfort RijOpleidingen en RijCheck Motoren organiseren samen een open dag!

De open dag staat in het teken van kennismaking, natuurlijk veel gezelligheid en is dus bedoeld voor nieuwe, bestaande en geslaagde leerlingen.

Op deze bijzondere dag zal er door RijComfort RijOpleidingen gratis proeflessen worden gegeven in de auto en auto-rijsimulator. Een proefles op de motor kost € 5,-. Wil jij een proeflesje volgen? Bericht ons even via Facebook of stuur ons een mailtje, info@rijcomfort.nl. Via de website aanmelden kan natuurlijk ook:
https://www.rijcomfort.nl/contact/inschrijven/

Ook staat RijCheck Motoren (onze motor werkplaats) voor jullie klaar op de open dag voor GRATIS motor check-ups. Heb je een motor die nagekeken moet worden? Wij controleren gratis jouw motor deze dag op hoofdpunten. Stuur ons een berichtje voor een afspraak, email info@rijcheck.nl. Via de website aanmelden:
http://www.rijcheck.nl/contact/

Uiteraard hebben wij deze dag ook diverse aanbiedingen. Nog steeds niet overtuigd?

We staan je graag te woord bij het geven van informatie en het beantwoorden van vragen, onder het genot van een kopje koffie.

Ken je nog iemand die zijn rijbewijs wilt halen? Taggen mag! :)

Rijcomfort Rijopleidingen

1 week 18 hours ago

Yes, toppers vandaag! Onze geslaagde motor leerlingen Johan Rijs en Kimberly Snijders en auto leerling Rochella de Groot, van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Download onze app!