Rijscholen geven onjuiste slagingspercentages op aan potentiele leerlingen

Gisteravond bestede het tv-programma Radar aandacht aan de slagingspercentages bij rijscholen. Uit een steekproef onder 53 rijscholen gaven 17 rijscholen aan het slagingspercentage niet te weten en gaf meer dan de helft een hoger slagingspercentage op dan vermeld staat bij het CBR. Het CBR noemt dat misleiding.

 

Het programma vergeleek de slagingspercentages van het CBR, via rijschoolzoeker.nl, met de percentages die de rijscholen noemden. Meer dan de helft van de rijscholen gaf een hoger percentage op dan dat van het CBR, namelijk 27 van de 53 rijscholen. Ruud Rutten, voorzitter van de FAM verbaast zich niet:” Rijscholen noemen vaak hogere percentages, dat is schering en inslag.”
Nathalie Dingeldein van het CBR vindt het jammer: ”Dit lijkt op misleiding”. En dat vindt de Reclame Code Commissie ook; op deze manier wordt misleidend reclame gemaakt vinden zij.

 

Meer misleiding

Volgens Ruud Rutten houdt de misleiding daar niet op: “Misleiding gebeurt niet alleen met slagingspercentages maar ook met aanbiedingen, bijvoorbeeld voor het aantal lessen dat nodig is om je rijbewijs te halen, soms wordt er reclame gemaakt voor pakketten van 20 lessen, inclusief examen. En dan zijn er ook nog spookrijscholen met dubbele inschrijfnummers. De concurrentie is moordend en zulke aanbiedingen en misleidende reclames helpen niet.”

Klik hier om het hele bericht te lezen.

 

Bron: Rijschoolvandaag.nl

Tijdstip:


Vraag/opmerking:
Vraag/opmerking:

Rijcomfort Rijopleidingen

1 month 2 weeks ago

Deze dames hebben gisteren het weer getrotseerd en hun bromfiets rijbewijs gehaald!! Goed gedaan, meiden! Van harte gefeliciteerd, Dani Pranger en Joëlle Klinkenberg.

Rijcomfort Rijopleidingen

1 month 2 weeks ago

Afgelopen dinsdag heeft Job Koopman zijn autorijbewijs gehaald. Van harte gefeliciteerd en heel veel rijplezier!

Timeline Photos

Rijcomfort Rijopleidingen

1 month 2 weeks ago

Geen idee wat je nu weer aan Sinterklaas moet vragen? Zet een rijles op jouw wensenlijstje 🎁 Of geef een rijles cadeau aan iemand anders!

Download onze app!