Einde trucjes, maar wat moeten we nu met dat theorie-examen?

De voorspelbaarheid is uit het theorie-examen van het CBR. Daarmee zijn de trucjes als het goed is verdwenen, maar is daarmee het theorie-examen weer in ere hersteld? Als turbo-opleiders puur examentraining geven en kandidaten alleen stof laten stampen, wat zijn we dan opgeschoten? Er zijn nog veel vragen onbeantwoord en veel zaken onduidelijk, daar zijn brancheverenigingen FAM, VRB en BOVAG Rijscholen het wel over eens.

Deze week werden de resultaten van het wetenschappelijke onderzoek naar de vragenbank van het theorie-examen gepubliceerd. Het CBR liet weten 57 aspecten te hebben herkend die voorspelbaar waren, wat concreet betekent dat er enkele honderden vragen zijn geschrapt of aangepast.

Gedegen onderzoek

Komende maandag zitten de brancheverenigingen samen om te bespreken wat de resultaten van dit onderzoek betekenen. Wel hebben zij al contact gehad met de afgevaardigde van onderzoekbureau ICE, die hen vertegenwoordigde in de begeleidingscommissie van het onderzoek en na ging of dit gedegen gebeurde.

En er is inderdaad sprake van een gedegen onderzoek, zo was zijn conclusie volgens BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens. “Hij heeft het rapport bestudeerd en dat geconcludeerd. De analyse is secuur gebeurd.” En dat stemt tevreden, vindt ook VRB-voorzitter Peter van Neck. “Het CBR is hier goed mee aan de slag gegaan en heeft belangrijke problemen getackeld.”

De resultaten van het onderzoek waren voor de branchepartijen niet onverwacht, zo ook niet voor FAM-voorzitter Ruud Rutten. “Het heeft nogmaals aangetoond dat het nodig is om een gedegen opleiding te volgen bij een goede theorie-opleider.”

Turbo-opleiders

De zogenaamde turbo-opleiders – theorie-opleiders die kandidaten in één dag trucjes aanleren en/of met gerichte examentraining de stof in de hoofden stampen – hebben het naar verluidt de afgelopen maanden al steeds lastiger gekregen om hun kandidaten ineens door het examen heen te krijgen. Daarnaast merkt Rutten in zijn eigen theorielokaal dat het tij keert. “Het zit weer vol met dertig of veertig man, waar het een tijd terug nog soms zes mensen waren. Alle aandacht in de media heeft mensen aan het denken gezet, zo lijkt het.”

Lees verder >>

Bron: Rijschoolpro.nl

Tijdstip:


Vraag/opmerking:
Vraag/opmerking:

Rijcomfort Rijopleidingen

2 days 2 hours ago

Rijcomfort is gespecialiseerd in de begeleiding van faalangst.
Faalangst is niet leuk, maar samen met jou gaan wij voor succes!

📞 Voor informatie, bel naar: (075) 670 75 90

Of klik: http://bit.ly/2FTmLmj

Rijcomfort Rijopleidingen

1 week 3 hours ago

Het is weer zover!
RijComfort RijOpleidingen en RijCheck Motoren organiseren samen een open dag!

De open dag staat in het teken van kennismaking, natuurlijk veel gezelligheid en is dus bedoeld voor nieuwe, bestaande en geslaagde leerlingen.

Op deze bijzondere dag zal er door RijComfort RijOpleidingen gratis proeflessen worden gegeven in de auto en auto-rijsimulator. Een proefles op de motor kost € 5,-. Wil jij een proeflesje volgen? Bericht ons even via Facebook of stuur ons een mailtje, info@rijcomfort.nl. Via de website aanmelden kan natuurlijk ook:
https://www.rijcomfort.nl/contact/inschrijven/

Ook staat RijCheck Motoren (onze motor werkplaats) voor jullie klaar op de open dag voor GRATIS motor check-ups. Heb je een motor die nagekeken moet worden? Wij controleren gratis jouw motor deze dag op hoofdpunten. Stuur ons een berichtje voor een afspraak, email info@rijcheck.nl. Via de website aanmelden:
http://www.rijcheck.nl/contact/

Uiteraard hebben wij deze dag ook diverse aanbiedingen. Nog steeds niet overtuigd?

We staan je graag te woord bij het geven van informatie en het beantwoorden van vragen, onder het genot van een kopje koffie.

Ken je nog iemand die zijn rijbewijs wilt halen? Taggen mag! :)

Rijcomfort Rijopleidingen

1 week 19 hours ago

Yes, toppers vandaag! Onze geslaagde motor leerlingen Johan Rijs en Kimberly Snijders en auto leerling Rochella de Groot, van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Download onze app!