Eerste vliegende auto in 2019 in Nederland te koop

Naar verwachting zal in 2019 de eerste vliegende auto op de Nederlandse markt komen. Het Nederlandse Pal-V ontwikkelt een vliegende auto die bijna klaar is voor gebruik. In 2019 zal de RDW de auto keuren.

 

De Pal-V is een combinatie van een driewieler-auto en een gyrocopter, een soort helikopter. In 2019 moet het eerste commerciële model op de markt komen, de Pal-V Liberty. Volgens directeur Robert Dingemanse van Pal-V zijn er al tientallen gereserveerd. Het eerste model gaat 500.000 euro kosten.

 

Testvluchten

Voor het zover is, moet de RDW het voertuig nog goedkeuren voor gebruik op de weg. Die keuring zal in 2019 plaatsvinden. Ook moeten er nog testvluchten gemaakt worden. De RDW en de Europese luchtvaartautoriteit EASA zijn al langer betrokken bij het testen van de Pal-V. Het bedrijf hoopt voor 2019 alle keuringen af te ronden. De Liberty werd afgelopen zomer gepresenteerd op de autoshow in Genève.

 

Vliegveld

Het idee achter de Pal-V is dat bestuurders van huis naar een vliegveld in de buurt rijden, opstijgen en landen op een vliegveld in de buurt van de bestemming. Vervolgens leggen ze het laatste deel af over de weg. Het ombouwen kost volgens de ontwerper zo’n 10 minuten.

 

Klik hier om het hele bericht te lezen.

 

Bron: Rijschoolvandaag.nl

Tijdstip:


Vraag/opmerking:
Vraag/opmerking:

Download onze app!